Europa biedt jou voldoende uitdaging op verschillende fiets niveaus. In Nederland de altijd aanwezige wind en prachtige vergezichten. En in landen als Frankrijk, Italië en Spanje, Zwitserland en Oostenrijk vind je de hoge bergen en prachtige beklimmingen. En ook in Noorwegen, Zweden en Denemarken vind jij, de enthousiaste fietser, voldoende uitdagingen!

Wil je een georganiseerde training of (begeleide) reis? Neem contact op voor de mogelijkheden!

Trainingen en clinics

De ervaringen van Guido Hoffman

Fietsen met Paul is een feest en je wordt er nog beter van ook!

Ik ben Guido Hoffman (1966) in 2005 woog ik nog ruim 150 kg en ben toen langzaam gaan afvallen! In 2010 was ik het zat. Ik wilde sneller afvallen en begon met fietsen. Eerst een rondje van 5 kilometer en na een maand fietste ik zeven dagen per week, elke dag 20 kilometer door weer en wind. Ik werd besmet met het fietsvirus en eind 2015 ben ik overgestapt op een racefiets.

Best spannend
Das was best eng in het begin, maar na een aantal weken was het fantastisch. Na heel wat kilometers heb ik in december 2016 besloten om Tour For Life 2017 (TFL) te gaan fietsen. Een monstertocht van 1.400 km van Italië naar Nederland door de Alpen, Vogezen en de Belgische Ardennen. Een hele uitdaging voor iemand die nog nooit in de heuvels en bergen heeft gefietst.  Mijn conditie was goed, lange afstanden in Nederland fietsen ging gemakkelijk!

De Posbank
In april 2017 heb ik Paul voor het eerst ontmoet tijdens een clinic op de Posbank. Tijdens deze clinic kwam ik er achter dat fietsen in heuvelachtig gebied echt een hele andere discipline is dan vlak fietsen. Een week later heb ik de Amstel Gold Race (AGR) en na deze fietstocht zag ik het niet meer zitten. Wat was de AGR loodzwaar en al die heuvels. Hoe kan ik over 4 maanden mijn TFL fietsen? Er was maar 1 optie:

Paul bellen!
Ik heb Paul gebeld en na een intake een gepersonaliseerd trainingsschema gekregen. In mei ben ik met een groep o.l.v. Paul gaan fietsen in Annecy, ja ja … fietsen in de echte bergen. De eerste beklimming heeft Paul vooral gekeken hoe we het deden. De hoognodige tips en vooral zelf doen. Tijdens mijn eerste beklimming stond het huilen me nader dan het lachen. Eenmaal boven gekomen was ik echt helemaal uitgeput en had een ademhaling die zo ontzettend hoog was dat ik sterretjes zag. Een mooie test van mijn wil om mijn doel te fietsen, TFL2017!

Koffie met appelgebak
Tijdens een heerlijke kop koffie met een stuk taart vertelde Paul hoe je een berg kunt beklimmen. Rekening houden met de lengte van de klim, het stijgingspercentage en op basis van je hartslag. Voor mij was het heel belangrijk rustig te fietsen en mijn hartslag in de gaten te houden. De volgende beklimmingen waren pittig, maar door de adviezen van Paul goed te doen. Ik kreeg meer vertrouwen en voelde mij sterker worden.

Afdalen
Ook heeft Paul ontzettend veel aandacht besteedt aan het afdalen en de technieken die daar bij horen. Ik volg nu nog steeds clinics en trainingen bij Paul en ik voel mij nu echt als een vis in het water in de bergen! Sindsdien fiets ik elk jaar Tour for Life, voor het Goede Doel en voor mezelf!

Wat is het leuk om in de bergen te fietsen en ik kan oprecht zeggen dat dit door de clinics en trainingen van Paul komt!