Trainen is een doelgerichte activiteit.
Inspanning en ontspanning wisselen elkaar af. Je varieert je trainingen en trainingsbelasting en bereikt daardoor steeds een iets hoger niveau.

Col du Petit Ballon beklimming
Concentratie in de beklimming

Door gedoseerd te trainen laat je je lichaam wennen aan een oplopende belasting van de spieren die je gebruikt tijdens je inspanning. Als je je trainingen goed afstemt op je dagelijkse routine, helpt dat enorm om in balans te blijven. Al jouw activiteiten hebben effect op elkaar. Balans helpt om je lichaam gezond te houden.

Plannen – Trainen – Rust – Opbouw – Variatie – Balans – Groei = Slim trainen

Inschrijven!

Genieten van de beklimming!


Bekijk de mogelijkheden om te trainen in een uitdagende omgeving!

Trainingen

Trainen doe je telkens in een voor dat moment juiste zone. Je inspanning stel je daarop af.

De zones zien er als volgt uit:

Een training is gebaseerd op een trainingsschema. Deze is opgebouwd uit periodes en die zijn weer onderverdeeld in verschillende soorten trainingen.
Meer lezen over trainingsschema’s en de mogelijkheden voor jou? Neem contact op via de button!

Contact>

Technisch goed fietsen
We kunnen allemaal fietsen, de vraag is of je ook echt goed kunt fietsen!

Remmen
Goed remmen is een belangrijke vaardigheid. Een vaardigheid die je heel goed kunt oefenen. Door regelmatig te oefenen groei je van onbewust onbekwaam naar onbewust bekwaam. Die laatste is van belang in situaties waarin je ineens en direct moet handelen. Een obstakel voor je fiets of een lekke band in een afdaling. In beide situaties is het belangrijk dat je weet wat je moet doen!
De meeste mensen zien remmen slechts als de handeling om je remhendels in te trekken. Er komt echter meer bij kijken dan dat!
Tijdens de clinics en trainingen besteed ik daar veel aandacht aan, omdat het een situatie- of levensreddende handeling kan zijn!

Onder begeleiding leer je stap voor stap welke handelingen je toepast en je ervaart welk effect ze hebben. Ervaren is het summum van leren omdat dit zich op meerdere niveaus afspeelt. Je maakt het je tijdens elke keer oefenen meer eigen.

Sturen
Een handeling die je tijdens elke rit meerdere keren mag uitvoeren. De één gaat hard door de bocht, de ander wat rustiger. De één neemt de bocht krap, de ander wat ruimer. Persoonlijke keuzes die passen bij jouw manier van fietsen.
Efficiënt bochten rijden.
Als je efficiënter bochten wilt rijden, dan is het belangrijk om de techniek aan te leren in een vlakke bocht. Stapsgewijs ervaar je wat het effect is als je op de juiste plek druk zet met je benen en armen, doortrapt, instuurt, kijkt en voelt dat het werkt! Alle dingen vallen na enkele trainingen samen en het bochten rijden wordt steeds meer een beleving die een heel goed gevoel oplevert!

Bochtentechniek
De juiste bochtentechniek beheersen

Balans
Fietsen vergt een goede balans. Dat is gemakkelijker vorm te geven wanneer je snelheid hebt, dan wanneer je voor een verkeerslicht stilstaat en je voeten in je pedalen wilt houden. De surplace!
Dit kun je oefenen! Goed in balans kunnen fietsen is ook van belang als je snelheid hebt. Denk hierbij aan momenten dat een andere fietser je elleboog raakt of zijdelings druk uitoefent. Ook dan is balans en handigheid de manier om op de fiets te blijven!
Dit kun je oefenen door eerst op je sportschoenen op je pedalen te ervaren welke effecten het stilstaan heeft en hoe je daar invloed op kunt uitoefenen. In kleine stapjes ervaar je hoe je jouw balans kunt houden. Zodra deze oefening met vertrouwen en een rustige ademhaling kan worden uitgevoerd, is het moment daar om het met je fietsschoenen aan te oefenen. Dan wel eerst terug naar de basis van de oefening en weer opbouwen!

Kijken
Tijdens het fietsen is het van belang dat je telkens kijkt in de richting waar je naartoe wilt. Energie volgt aandacht! Dus kijk waar je naartoe wilt en je weet waar je uitkomt!

Je hebt vast wel eens ervaren dat je naar een obstakel keek en er dan (bijna) tegenaan reed. Dat is altijd schrikken!

Afdalen
Als je op het vlakke in verschillende bochten hebt ervaren dat het werkt, dan kun je, als je dat wilt, je verder bekwamen in de bergen! Een nieuwe dimensie die je veel plezier kan bieden!

De technieken die hiervoor genoemd zijn komen allen samen in het veilig en effectief afdalen.
Kijken waar je naartoe wilt, effectief je snelheid kunnen begrenzen met je remmen, een juiste houding in de afdaling en de bochten, optimaal je rijlijn kunnen bepalen. Als dit allemaal samenvalt, dan rijd je met plezier en vertrouwen een afdaling en is de lach op je gezicht super om te zien en ervaren!

Techniektraining
De juiste afdaaltechniek